Lana Bijedić ispraćena na vječni počinak

Veliki broj Mostaraca na vječni počinak ispratio je Lanu Bijedić.

Djevojka koja je mučki ubijena bit će sahranjena sutra, nakon što je danas obavljen vjerski obred na Gradskom groblju Sutina.

Opraštajući se od Lane, direktorica Građevinske škole Sanela Mesihović kazala je da se i u mladim godinama dalo naslutiti da će Lana ostaviti dubok trag, te da je njezin odnos sa majkom bio fascinantan i pun bliskosti.

– Bila si iskrena, jednostavna, neposredna, samozatajna i uvijek spreman pomoći. Imala si veliki talenat i kreativnost. Pamtimo tvoj izniman rezultat na takmičenju iz Engleskog jezika, kazala je.

Prijatelj porodice Bijedić profesor Sead Pašić ispričao je kako su nakon što je saznao za njezinu smrt, navirala sjećanja, te kako je Lana bila djevojka koja nije željela druge ljude gledati u suzama.

– Naš dom bio je i tvoj. Za nas su nezamjenjiva. Sve si nas znala dirnuti svojom neposrednošću, kazao je.

Paroh Krulj prisutnima je prenio svoj posljednji susret sa Lanom. Tada mu je uručila jedan od svojih posljednjih umjetničkih radova.
– Jedini put je da danas budemo u molitvi sa Bogom koji se približio čovjeku. Lana je bila divno dijete, rekao je Krulj.

Ispraćaju su između postalih prisustvovali profesor Ahmed Džubur – federalni poslanik, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, te predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić u društvu koordinatora za Hercegovinu Edina Batlaka.

Komentari
Booking.com