Rambo Amadeus: Da nije korone, nikad ne bismo shvatili kakva je vrsta ljudski rod

Crnogorski muzičar Rambo Amadeus na svom je službenom Facebook profilu objavio status s kojim bi se mnogi mogli složiti. Kontroverzni glazbenik objavio je dvije fotografije iz Venecije u kojoj se voda posljednjih dana toliko pročistila da se vide i ribe …

… u kanalima te kazao da mu se čini kako se priroda odlično snalazi bez nas, prenosi Index.

“Da nije Corone, vjerojatno nikada ne bismo uvidjeli koliko smo zapravo invazivna vrsta kao ljudski rod, i koliko prirodi malo treba da se oporavi od nas – tamo gdje nas privremeno nema. Nadam se da će ova kriza djelovati vaspitno na ljudski rod, da ćemo biti malo manje bahati – kad shvatimo da je priroda pustila na nas jedno od svojih najmanjih bića i pojava iz svog bogatog arsenala – da nas temeljno stegne za jaja.

Pogledajte prirodu kako se lako snalazi bez nas. Bez horde ljudi, glisera, kruzera, invazije ljudi koji dolaze da se dive ljepoti – istovremeno serući po njoj. Ako sam ikad imao neki religiozni osjećaj – to je sad – dok gledam kako se voda u kanalu očistila za manje od mjesec dana, i da je zapravo – priroda ta koja ima odlike božanskog i koja zaslužuje božanski tretman od nas – a ne obrnuto”, napisao je.

Komentari
Booking.com