Dinamo potjerao cijeli Bjeličin stožer

U Dinamu je nastao kaos nakon što su igrači i treneri prve momčadi odbili prijedlog o smanjenju plaća tijekom pandemije koronavirusa. Zagrebački klub zbog toga odlučio se riješiti cijelog Bjeličinog stožera.

Hrvatski prvak se oglasio kratkim priopćenjem u kojem je naveo da Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović nisu više članovi kluba.

Na rezanje plaće u Dinamu pristali su svi zaposlenici koji zarađuju više od 7500 kuna, te igrači i treneri u B momčadi, a od igrača i trenera prve momčadi zatraženo je da se trajno odreknu trećine primanja u periodu do 30. rujna. Režu se i plaće u vodstvu kluba, za 60 posto na razini cijele Uprave.

Nenad Bjelica prema neslužbenim informacijama zarađuje milijun i pol eura godišnje neto, a najskuplji igrači oko 800 tisuća eura.

Hoće li otići i Bjelica? S Pomsom i Mayerom surađuje cijelu karijeru

U Maksimiru će sljedećih dana biti burno i čekat će se Bjeličin potez budući da je on birao trenere s kojima će surađivati te da su Rene Poms i Martin Mayer ljudi s kojima radi od početka trenerske karijere. Poms je čak vodio utakmice Dinama kada je Bjelica bio suspendiran.

Nedavno je nakon rušenja Hajduka Bjelica rekao da se vidi u Dinamu i sljedeće godine, ali je samo nekoliko dana kasnije za talijanske medije rekao da ne zna koliko će još ostati na Maksimiru te kako zna da ga prate neki klubovi. Ugovor s Dinamom ima do kraja sljedeće sezone.

“Ugovor mi traje još godinu dana, ne znam što će se dogoditi. U Dinamu imam priliku raditi, u tri sezone smo osvojili tri naslova prvaka, no profesionalac sam i želim rasti. Osvajanje prvenstva u Dinamu je normalno, sada želimo rasti u Europi.”

Booking.com

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime