Giggs otkrio: Ferguson je imao četiri ljubimca na koje se nikada nije derao

Poznati su njegovi sukobi sa Davidom Beckhamom i još brojnim zvijezdama koje su u to vrijeme prolazile kroz svlačionicu Manchester Uniteda, ali za nešto više od 20 godina sjedenja na klupi ekipe ipak je imao i neke ljubimce na koje nikada nije povisivao ton.

To je otkrio Ryan Giggs koji je pobrojao i njhova imena.

“Jedan je bio Cantona. Bilo je mečeva na kojima Erik nije ništa uradio. Nije dao gol, nije asistirao, a čak se nije ni trošio u odbrani kao na primer Rooney ili Tevez. I onda bismo sjedili u svlačionici poslije utakmica i komentarisali u pola glasa kako će ovog puta osjetiti Fergusonov bijes. Ali, ništa se ne bi dogodilo. Na narednom meču Cantona bi postigao gol ili izveo neku svoju magiju. Ostala trojica bili su Bryan Robson, Roy Keane i Cristiano Ronaldo. Sir Alex je velike zvijezde tretirao na poseban način, jer je znao da će mu se odužiti na terenu”, kaže Giggs.

Legendarni Velšanin priznaje kako je lično on u nekoliko navrata osjetio Fergijev bijes.

“Bio sam u nemilosti nekoliko puta. Šest ili sedam puta bio sam kažnjavan zbog rasprava sa njim, zbog svađa. U tim trenucima nije mi bilo svejedno, ali poslije nekoliko godina Sir Alex mi je rekao kako je volio kada bih mu uzvratio, jer mu je to govorilo da mi je stalo, da nisam ravnodušan”.

Ferguson i Giggs su u Manchester Unitedu sarađivali od 1990. do 2013. godine.

Booking.com

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime