Srednjoškolac u online nastavi dobio keca iz fizičkog

Oko 450.000 učenika i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, te njih oko 70.000 u visokom školstvu prati “online” nastavu u Hrvatskoj.

Život se za učenike i nastavnike preselio u virtualni svijet, nastava se uglavnom ne provodi u realnom vremenu (djelomično i kako bi se rasteretio sistem), a uprkos nacionalnom rasporedu, mnoge su se škole odlučile pridržavati svoga starog školskog rasporeda. Iako su svi učenici, nastavnici i roditelji s kojima je razgovarao Jutarnji list dali visoke ocjene ideji online nastave u izuzetno teškim vremenima, provođenje je ipak daleko od idealnog, dalo bi se zaključiti iz njihovih “šarenih” iskustava.

Iako brojčanog ocjenjivanja učenika nema najmanje do aprila, kako prenosi Jutarnji, neki profesori ne štede s utjerivanjem discipline – jedan srednjoškolac na istoku Hrvatske dobio je čak jedinicu u online školi, i to iz fizičkog.

Profesor je postavio aplikaciju u koju je dijete trebalo poslati dokaz da je odradilo neke vježbe, odnosno izmjerilo puls. Kako to nije učinilo do predviđenog roka, profesor mu je dao ‘jedinicu’ u formi bilješke koja je ušla u e-dnevnik.

Komentari
Booking.com